Author:
Elin Oresten
Lyxiga mackor som är perfekta som mellis eller frukost hemma. Har testat med jordgubbar, blåbär och tunt skivat äpple på. Alla varianter är supergoda.
Allergener:
⚠️Gluten
⚠️Mjölk
⚠️Ägg
Ingredients
- 0,5 dl naturell yoghurt (10%)
1 ägg
0,5 tsk vaniljpulver
3 toast-bröd
2 msk mixade pumpakärnor eller solrsofrön (valfritt, för extra järn)
Valfria bär/frukt
Do this:
- Sätt på ugnen på 180 grader (varmluft).
Blanda ihop yoghurt, ägg och vaniljpulver i en skål.
Ta fram toast-bröden och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Tryck i mitten av bröden med en sked så att det bildas en stor grop i brödet.
Strössla eventuellt över lite mixade pumpakärnor/solrosfrön på brödet.
Fördela yoghurtblandningen i groparna på bröden. Toppa med valfria bär eller tunt skivad frukt.
Tillaga i ugnen i ca 15-20 min, tills yoghurten stelnat.
Recipe listing
Åldersanpassning:
👶6-9 mån: skär bort hårda kanter och skär toasten i långa skivor (ca 3x6 cm)
👶9-18 mån: skär bort hårda kanter och skär toasten i små bitar.
👶Från 18 mån och uppåt: skär toasten i två trianglar
På Knatteplock's instagram här hittar du även en video på receptet.