Author:
Elin Oresten
En enkel fiskrätt som verkligen går hem hos oss. Inga krusedullar utan bara rena och goda smaker. Såsen är magisk!
Allergener:
⚠️Mjölk
⚠️Fisk
⚠️Senap
Ingredients
900 g mjölig potatis
Ca 400 g blomkål (färsk eller fryst)
1,5 dl mjölk eller grädde
1,5 msk smör
Salt (för barn över 1 år) och vitpeppar
Ca 3-4 torskfilé eller liknande vit fisk
30 g smör
2 dl matgrädde
2 vitlöksklyftor, pressade
1 msk dijonsenap
3 msk citronsaft
1 tsk salt (för barn över 1 år) & svartpeppar
Färsk persilja
Tillbehör: Gröna ärtor
Potatis- & blomkålsmos
Fisk i citronsås
Do this:
- Värm ugnen till 200°C.
Skala potatisen och skär den i bitar. Skär blomkålen i bitar eller använd fryst blomkål. Koka allt i rikligt med saltat vatten tills det blivit mjukt.
Lägg fisken i en ugnsform. Salta och peppra.
Lägg smör, grädde, vitlök, senap, citronsaft, salt och peppar i en skål. Mikra i totalt ca 2 minuter, rör om emellan, tills smöret är smält. Häll såsen över fisken.
Grädda fisken i 10-12 minuter, eller tills fisken precis är genomstekt. Ta ut från ugnen och garnera med persilja.
Häll av vattnet från potatisen och blomkålen. Stöt sönder och vispa med elvisp, späd med varm mjölk/grädde och smör. Smaka av med salt och peppar.
Servera gärna fisken och moset med kokta gröna ärtor.
Recipe listing
👶Från 6 till 9 månader
- skär fisken i långa bitar. Hjälp till med laddade skedar med moset, och låt gärna bebisen kladda med det och slicka på fingrarna. Platta till ärtorna.
👶Från 9* månader och uppåt
- skär fisken i små bitar. Hjälp till med laddade skedar med moset, och låt gärna bebisen kladda med det och slicka på fingrarna. Platta eventuellt till ärtorna tills barnet har en bra tuggteknik (brukar ske runt 9-10 mån).