Servings
4 vuxenportioner
Author:
Elin Oresten
Tips till fredagsmiddagen! Världens enklaste svamppasta. Jag gillar att använda smaksatt creme fraiche ibland för att få till extra snabba middagar/luncher. Men vill man skippa det går det bra med vanlig creme fraiche och riven parmesan.
Allergener:
⚠️Mjölk
⚠️Gluten
⚠️Pinjenöt
Ingredients
- 4 portioner pasta (fusilli, penne eller liknande)
250 g champinjoner
olivolja och smör
svartpeppar
1 vitlöksklyfta
1 gul lök
2 förpackningar Arla lätt creme fraiche parmesan & vitlök (eller 4 dl lätt creme fraiche plus 2 dl riven parmesan)
0,5 msk vitvinsvinäger
40 g pinjenötter
Parmesan som topping
Do this:
- Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
Skär champinjonerna i tunna skivor. Finhacka vitlöken och löken. Stek champinjonerna först några minuter i olivolja och smör i en panna. Tilsätt sedan lök och vitlök och låt steka med en stund.
Tillsätt creme fraiche och vitvinsvinäger till pannan. Låt puttra några minuter, rör om under tiden. Salta och peppra.
Rosta sedan pinjenötterna i en panna tills de fått lite färg. Mortla dem sedan till små barn.
Blanda sedan pastan med såsen. Toppa med pinjenötter och mer parmesan.
Recipe listing
Åldersanpassning:
👶Från 6 månader och uppåt
- Servera pastan som den är. Eventuellt skär den i mindre bitar mellan 9-12 mån, men det är inget måste. Mortla pinjenötterna fint.
Här på Knatteplock's instagram hittar du även en video på receptet.