Author:
Elin Oresten
Pizza med potatis är lite av en magisk grej tycker jag, har ni testat? Det blir så gott. Basilikaoljan är pricken över i:et.
Man kan skippa linserna om man vill, det ger lite mer näring om den ska ätas som den är.
Allergener:
⚠️Gluten
⚠️Mjölk
Ingredients
- Ca 800 g pizzadeg (jag körde på färdig pizzadeg)
800 g potatis
250 g ricottaost
1,5 dl creme fraiche
0,5 st citron
2-3 dl färdigkokta linser
3 dl riven parmesan
Salt (för barn över 1 år)
svartpeppar
1 kruka basilika
0,75 dl olivolja
1 stor vitlöksklyfta
0,5 st citron (saften)
Salt (för barn över 1 år), svartpeppar
-
Tallrik med sugpropp - Dusty grey
Basilikaolja
Produkter vi har använt
Do this:
- Skala potatisen. Koka den mjuk och låt den svalna. Skär den i ganska tunna skivor.
Sätt ugnen på 215 grader.
Blanda ricotta med crème fraiche och saften från halva citronen. Salta.
Kavla/veckla ut pizzadegen. Bre på ricottakrämen jämnt på degen. Fördela ut potatisen och strössla över linser och riven ost. Peppra.
Tillaga pizzan i ugnen i ca 18-20 min.
Gör under tiden basilikaoljan genom att mixa ihop alla ingredienser.
Toppa sedan pizzan med basilikaoljan och gärna mer klickar av crème fraiche.
Recipe listing
Åldersanpassning:
👶6-9 mån: skär pizzan i långa bitar (ca 3x6 cm), skär bort eventuellt hårda bitar
👶9-12 mån: skär pizzan i små bitar, skär bort eventuellt hårda bitar
👶12 mån och uppåt: skär pizzan i små bitar eller servera den som klassiska trianglar
Här på Knatteplock's instagram hittar du även en video på receptet.