Servings
Ca 12 bullar
Cooking
10-15 Minutes
Author:
Elin Oresten
Här kommer ett tips på ett gott och roligt fika i påsk.
Dessa kaninbullar fungerar toppen som en extra god mellis då de är näringsrika och inte innehåller tillsatt socker.
Receptet är gjort på pizzadeg för att spara lite tid, men vill man göra vanlig bulldeg går det såklart bra. För de minsta (under 1 år) kan vanlig bulldeg eller smördeg vara bättre då pizzadegen är något fastare i konsistensen.
Allergener:
⚠️Mjölk
⚠️Ägg
⚠️Gluten
Förvaring: i en tät påse i rumstemperatur i upp till 5 dagar eller i frysen.
Ingredients
- 2 färdiga pizzadegar á 230 g
0,5 dl solroskärnor
10 färska dadlar
0,5 dl valfri mjölkdryck
40 gram smör
0,5 dl rapsolja
2 tsk ceylonkanel
1 tsk kardemumma
1 ägg (valfritt)
Do this:
- Sätt ugnen på 185 grader (varmluft).
Mixa solrosrfröna till ett fint mjöl.
Mixa sedan ihop solrosfrömixet med resten av ingredienserna till fyllningen.
Lägg en pizzadeg på en stor skärbräda. Sprid fyllningen jämt på pizzadegen. Lägg över den andra pizzadegen.
Skär långa remsor av degen. Rulla ihop till bullar och glöm inte att göra öronen!
Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med ett vispat ägg.
Tillaga i ugnen i ca 10-15 min, tills de fått färg under- och övertill.
Recipe listing
Här på Knatteplock's instagram hittar du även en video på receptet.