Servings
12 st bitar
Cooking
18-20 Minutes
Author:
Elin Oresten
Detta är bland det godaste jag bakat faktiskt! WOW. Så enkelt, fräscht och smarrigt.
Hela familjen älskade dessa, kan varmt rekommendera det som en god fika eller mellis.
Vill man inte använda sig av digestivekex så bör det gå bra att byta ut till ca 3 dl havremjöl istället, men det kan bli lite smuligare. Börja med 2 dl havremjöl i en skål och lägg till mer efterhand när du jobbar ihop degen med smör.
Allergener:
⚠️Mjölk
⚠️Ägg, gluten (välj glutenfria kex för att undvika)
Ingredients
- 8 digestivekex (jag använde fullkorn)
4 matskedar rumstempererat smör
150 g naturell färskost
2 dl grekisk yoghurt (10%)
2 ägg
3 msk honung (för barn över 1 år)
2 tsk vaniljextrakt eller 1 tsk vaniljpulver
1 msk citronsaft
skalet från en ekologisk citron
Valfria bär
-
Muffinsform i silikon - Sand
Produkter vi har använt
Do this:
- Sätt ungen på 200 grader.
Mixa/mortla kexen till smulor, blanda ihop med smöret. Pressa sedan ner blandningen i muffinsformar eller i en större form. Baka i ugnen i 5 min.
Blanda under tiden färskost, yoghurt, ägg, honung, vanilj och citron i en bunke.
Häll blandningen över digestivebotten. Toppa med bär.
Tillaga i ugn i ca 18-20 min. Låt svalna innan servering, den stelnar då och blir lättare att få ur formen.
Recipe listing
Åldersanpassning:
👶6-9 mån: Exkludera honung. Skär i muffinsformade bitar i halvor eller skär i långa bitar.
👶9-12 mån: Exkludera honung. Skär i små bitar.
👶12 mån och uppåt: skär i bitar eller servera muffinsformade bitar som de är.
Här på Knatteplock's instagram hittar du även en video på receptet.