Servings
Ca 10 bullar
Author:
Elin Oresten
Supergoda och snabba pizzabullar. Perfekt frysmat!
Allergener:
⚠️Gluten
⚠️Mjölk
Ingredients
- 250 g sötpotatis
2,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 dl krossade/passerade tomater
2 dl riven ost
100 g strimlad skinka/kalkon eller 2 dl kokta linser (gärna linser till barn under 1 år då chark är salt)
1 msk torkad oregano
Do this:
- Sätt ugnen på 180 grader (varmluft).
Skala och skär sötpotatisen i bitar.
Mikra sötpotatisen i ca 4-5 min, tills den blivit mjuk. Mosa/mixa den sedan till en slät pure. Låt svalna något.
Blanda mjölet med bakpulver. Blanda i sötpotatispuren. Forma till en smidig deg.
Kavla ut degen och sprid sedan tomater på. Toppa med skinka/linser, ost och oregano.
Rulla ihop degen till en stor rulle. Skär den i bitar.
Placera bitarna på en plåt med bakplåtspapper.
Tillaga i ugnen i ca 20 min.
Recipe listing
👶Passar från ca 8-9 månader. Serveras som de är eller i mindre bitar.