Servings
Ca till 2-3 barnportioner
Author:
Elin Oresten
Gillar era barn yoghurt? Glass? Då är dessa perfekt som ett roligt snacks eller mellanmål. Dessa pluttar är även perfekta för barn som är sjuka eller får tänder, när aptiten brukar vara låg.
Gör pluttarna stora eller lite mindre. Storleken bestämmer ni själva.
Bären kan också varieras. Tänk på att använda fryst frukt/bär, annars blir det svårt att klicka ut pluttarna utan att de bara flyter ut. Använder du frysta bär från utlandet så bör de kokas innan och sedan frysas igen. Eller så kan du köpa frysta svenska bär direkt.
Även nötsmöret kan uteslutas eller varieras - tex går jordnötssmör, cashewsmör och frösmör bra att ha i.
Allergener:
⚠️Mjölk
⚠️Nötter
Ingredients
- 2 dl fet yoghurt (10 %)
1,5 dl frysta jordgubbar
1-2 msk nötsmör (valfritt)
Do this:
- Förbered en matlåda eller mindre plåt med bakplåtspapper.
Mixa ihop alla ingredienser till en slät massa.
Använd en liten sked för att snabbt klicka ut små pluttar på bakplåtspappret. Vill du göra mindre pluttar så kan du använda en plastpåse eller sprits för att spritsa ut yoghurtblandningen.
Frys in direkt, i minst 2 timmar.
Låt tina något innan servering.
Recipe listing
👶 Passar från 6 månader
Obs! För barn under 12 månader räcker det att ge några pluttar i taget. Yoghurt ska inte ges i större mängder till barn under 1 år.
❄️Förvaring: i frysen
Här på Knatteplock's instagram hittar du en video på receptet.