Author:
Elin Oresten
Om du och ditt barn gillar kokos så är detta kakan för er. Så härliga kokosrutor med mycket smak från kokos och jordgubb. Faller både vuxna och barn i smaken i min erfarenhet.
Dessutom är detta ett allergivänligt recept då det är helt veganskt och utan vitt mjöl. Dock kan det finnas spår av nötter i kokosflingor och även spår av gluten i havregryn. Så har man ett allergiskt barn är det alltid bäst att kolla på innehållsförteckningen.
Allergener:
⚠️Spår av gluten
⚠️Spår av nötter
Ingredients
- 1 stor mogen banan
150 g jordgubbar
0,5 tsk vaniljpulver
4,5 dl havregryn
2 dl kokosflingor
1,5 dl kokosmjölk (från tetra)
1 tsk bakpulver
0,5 dl rapsolja
Do this:
- Sätt på ugnen på 180 grader (varmluft)
Mixa ihop jordgubbar, banan och kokosmjölk till en slät vätska.
Blanda sedan jordgubbsblandningen med alla torra ingredienser till en smet.
Klä en form (på ca 15 x 20 cm) med bakplåtspapper. Häll i smeten.
Baka i ugnen i ca 25-30 min (beroende på hur kladdig du vill ha den).
Recipe listing
Åldersanpassning:
👶6-9 mån: skär kakan i långa bitar (ca 3x6 cm)
👶9-12 mån: skär kakan i små munsbitar (1x1 cm)
👶12 mån och uppåt: skär kakan i små rutor
Här på Knatteplock's instagram hittar du även en video på receptet.