Author:
Elin Oresten
Här har ni världens enklaste grej att göra men som ändå känns lyxigt. Perfekt som snabb frukost eller mellis.
Det bästa med grötpinnar är att man kan variera dem i all oändlighet. Smaksätt med de kryddor ni vill och testa gärna med bär och frukt i.
Det funkar att göra dessa både med havregryn och havremjöl, beroende på vilken konsistens man vill ha. De blir lite mjukare med havremjöl. Med hela havregryn blir de mer som en ugnsbakad gröt. Gott vilket som!
Allergener:
⚠️Ägg
⚠️Mjölk
⚠️Spår av gluten
Ingredients
- 0,5 stor eller 1 liten mogen banan
1 ägg
0,5 dl valfri mjölkdryck
2 tsk rapsolja
1 dl havregryn eller 0,9 dl havremjöl
1 msk mixade pumpakärnor eller 0,5 msk mixat palttunnbröd (valfritt, järnberikning)
0,5 tsk bakpulver
1 tsk kardemumma eller kanel
1 krm vaniljpulver
-
Silikonform för grötpinnar - Light pink
Produkter vi har använt
Do this:
- Mosa bananen i en matlåda eller form som tål mikrovågsugn.
Tillsätt övriga ingredienser och blanda väl.
Mikra i ca 3-4 min, tills gröten stelnat.
Låt svalna något innan du skär den i bitar.
Recipe listing
Åldersanpassning:
👶 - Passar från 6 månader, servera som pinnar.