Servings
Ca 12 små pannkakor
Author:
Elin Oresten
Dessa är så goda! Perfekt om man har en ledsen sötpotatis i kylen och vill göra något med den.
Servera med grekisk yoghurt och aprikospuré till frukost eller som mellanmål.
Allergener:
⚠️Gluten
⚠️Mjölk
⚠️Ägg
Ingredients
- 1 liten sötpotatis (ca 300 g)
2 ägg
1 dl valfritt mjöl (tex vetemjöl, fullkornsmjöl)
1 dl valfri mjölkdryck
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver (valfritt)
1 krm salt (för barn över 1 år)
Do this:
- Skala och skär sötpotatisen i bitar.
Micra sötpotatisen med 2 msk vatten i en stor bunke tills den är mjuk, det tar ca 3-4 min.
Häll bort vattnet och låt sötpotatisen svalna lite. Mixa potatisen till en slät puré med en stavmixer. Blanda sedan med övriga ingredienserna i bunken.
Stek pannkakor på medelvärme i smör och rapsolja.
Åldersanpassning
👶6-9 mån: servera pannkakan i långa bitar.
👶9 mån och uppåt: servrar pannkakan i små bitar eller erbjud en hel pannkaka att gnaga på.