Servings
4 vuxenportioner eller 6-8 barnportioner
Cooking
20-25
Author:
Elin Oresten
Riktigt goda och quesadillas som är enkla att göra! För att göra dessa använde jag en smörgåsgrill men det går lika bra att göra dem i en stor stekpanna.
Perfekt maträtt för att få in lite mer fisk i vardagen! Och busenkelt att laga med tonfisk på burk.
Servera dem med lite mango, avokado och gräddfil.
Ingredients
- 2 burkar tonfisk i vatten
- 1 st rödlök
- 2 dl créme Fraiche
- 3 msk majonnäs
- 1 tsk dijonsenap
- 1 tsk paprikapulver
- 1 liten röd paprika
- Citronjuice
- Peppar
- Neutral olja till stekning
- 200 gram riven ost
- 8 st tortillabröd
Valfria grönsaker (tex avokado och mango)
Tonfiskröra
Övrigt
Tillbehör
Do this:
- Hacka paprika och rödlök. Sila av tonfisken. Blanda sedan ihop alla ingredienser till röran och smaka av med citron och peppar.
- Placera ett tortillabröd i en stekpanna med olja på medelvärme. Lägg på fyllningen på ena halvan av brödet och strössla över riven ost. Vik över tortillabrödet och stek på båda sidor tills den är gyllene och osten smält.
- Skär sedan quesedillan i bitar, enligt åldersanpassning.
- Servera med valfria grönsaker, tex mango och avokado. Det är även gott med en klick gräddfil till.
Åldersanpassning
👶Från 6 till 9 månader
- skär quesadillan i stora rektanglar, ca 2-3 cm breda och lite längre än bebisens handflata.
👶Från 9* -18 månader
- skär quesadillan i små bitar.
👶Från ca 18 månader
- skär quesadillan i stora trekanter.
*När bebisen utvecklat ett pincettgrepp
Recipe listing
💪Protein från tonfisk
Näring (utvalda delar)
💪Kolhydrater från tortillabröd
💪Fett från ost och stekfett
💪Selen från tonfisk
💪D-vitamin från tonfisk
💪C-vitamin från paprika