Author:
Elin Oresten
En riktigt god pannkaka som smakar lite äppelpaj. Älskar att använda äpplen i bakning då det både blir lite sött och syrligt på samma gång.
Dessa pannkakor är även äggfria, perfekt för er med allergiska barn eller för er som inte äter ägg av andra anledningar.
Allergener:
⚠️Gluten
⚠️Mjölk
Ingredients
- 1 dl vetemjöl
1 dl fullkornsmjöl (eller mer vetemjöl)
1 tsk ceylonkanel
1 tsk bakpulver
1,5 dl äppelmos (ca tre äpplen om ni gör själva)
2 dl valfri mjölkdryck (jag tog havremjölk)
smör/neutral olja till stekning
Do this:
- Om ni gör eget äppelmos så skalar ni äpplena och sedan kokar dem i lite vatten. När äpplena är mjuka häller ni av eventuellt vatten och mixar dem till ett slätt mos. Låt svalna.
Blanda sedan alla ingredienser till pannkakorna till en tjock smet.
Stek sedan pannkakor på medelvärme, ca 2 min på varje sida. Vänd när det börjar bubbla på ovansidan.
Recipe listing
Åldersanpassning:
👶6-9 mån: skär pannkakorna i långa bitar eller i halvor.
👶9-12 mån: skär pannkakorna i små munsbitar (ca 1x1 cm)
👶12 mån och uppåt: skär dem i bitar eller låt barnet gnaga på dem hela
Här på Knatteplock's instagram hittar du även en video på receptet.