Servings
4 stora portioner
Author:
Elin Oresten
Goda fiskrätter kan man aldrig få nog av. Detta är väldigt enkelt då allt bara slängs på en panna och sköter sig själv i ugnen. Och gott blir det!
Allergener:
⚠️Fisk
⚠️Mjölk
⚠️Ägg
Ingredients
- 800 gram potatis
250 gram plommon/coctailtomater
7 vitlöksklyftor
1 rödlök eller gullök
250 gram haricot verts
salt (för barn över 1 år), peppar
olivolja
0.5 citron
4 portioner lax
- 2,5 dl grekisk yoghurt eller gräddfil
0,5 dl majonnäs
- mjölk eller grädde till önskad konsistens
4-5 msk hackad dill (fryst eller färsk)
0.5 st ekologisk citron, finrivet skal och saft
0.5 tsk salt (för barn över 1 år)
Sås
Do this:
- Sätt på ugnen på 225°C.
Skala potatisen och halvera dem. Skär rödlöken till stora klyftor. Halvera vitlöksklyftorna. Dela tomaterna på hälften.
Ringla olja i en ugnsfast form och fördela ut potatis, rödlök, vitlök, tomater och haricot verts. Salta, peppra och pressa citron. Ringla över olja och tillaga sedan allt i ugnen i ca 30-35 minuter.
Skär en stor laxfilé i fyra lika stora bitar eller använd 4 styckfrysta bitar. Tag ut ugnsformen från ugnen och rör om grönsakerna/potatisen. Fördela ut fisken på grönsakerna. Sänk värmen på ugnen till 200°C och ställ in ugnsformen ytterligare 15 minuter.
Blanda under tiden ihop alla ingredienser till såsen. Späd med grädde eller mjölk till önskad konsistens.
Ta ut formen ur ugnen och ringla såsen på grönsakerna och laxen (eller servera den vid sidan av). Servera!
Recipe listing
Åldersanpassning:
👶6-9 mån: skär potatisen i klyftor. Skär laxen i stora avlånga bitar. Haricots verts kan serveras långa som de är.
👶9 mån och uppåt: skär potatis och lax i mindre bitar. Haricots verts kan serveras långa som de är.
Här på Knatteplock's instagram hittar du även en video på receptet.