Servings
Ingredienser till en liten sats granola, kan dubblas
Author:
Elin Oresten
Här kommer nu ett riktigt gott recept på granola som fungerar att servera redan från 6 månader (och sedan till hela familjen).
Till en bebis är det viktigt att man mixar granolan fint så att alla stora hårda bitar försvinner. För lite äldre barn fungerar granolan som den är.
Supergod smak av kanel och havre, samt en hint av sötma från bananen.
Allergener:
⚠️Gluten
Ingredients
- 0,5 dl solrosfrön
1 dl pumpakärnor
1 stor eller 2 små bananer
0,5 dl rapsolja
0,5 dl vatten
2,5 dl havregryn
1,5 dl rågflingor (kan bytas mot boveteflingor eller mer havregryn)
1,5 tsk ceylonkanel
1 tsk vaniljpulver
Valfri mängd russin eller klippta torkade aprikoser/dadlar (till barn över 12 mån).
Do this:
- Sätt på ugnen på 180 grader.
Mixa fröna grovt så att inga större bitar finns kvar (detta behöver inte göras om granolan är för vuxna eller äldre barn).
Mosa bananen till en puré. Blanda den sedan med vatten och olja.
Rör i resten av ingredienserna (förutom den torkade frukten). Blanda allt en tjock massa.
Sprid ut massan på en plåt.
Baka i ugnen i ca 20 min (tills den inte känns blöt längre), rör om ibland så det inte bränns. Hacka gärna sönder massan till mindre bitar när du rör om.
Ta ut plåten från ugnen och låt svalna. Mixa granolan till små barn, så att de stora bitarna försvinner.
Tillsätt gärna torkad frukt till granolan och förvara torrt och svalt.
Recipe listing
Åldersanpassning:
👶6-18 mån: mixa granolan fint efter tillagning så att alla stora hårda bitar försvinner. Blanda gärna med tjock yoghurt så blir den lättare att äta.
👶18 mån och uppåt: servera granola som den är med tex yoghurt eller smoothie.
Här på Knatteplock's instagram hittar du även en video på receptet.