Servings
11 stycken små muffins eller 7 stora
Author:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️ Ägg
⚠️ Spår av gluten
⚠️ Mandel
Riktigt saftiga och goda zucchinimuffins som dessutom innehåller massa näring. Dessa är perfekta om du är lite nervös för plockmat till din bebis då de är väldigt mjuka och smälter i munnen.
När det gäller äppelmos så kan man antingen göra eget eller köpa. Eget mos gör ni enkelt genom att koka skalade äpplen i lite vatten och sedan mixar slätt. Eller så kan ni köpa från affären, det finns ofta någon osötad variant eller så använder ni en sötad variant (det blir inte så mycket socker i det stora hela).
Ingredients
- 2 dl riven zucchini (ca 2/3 liten zucchini)
1 ägg eller 3 msk kikärtsspad
1 msk fiberhusk (viktigast vid val av kikärtsspad, annars kan det uteslutas)
1,75 dl äppelmos
0,5 dl rapsolja
3 dl havregryn
2 dl mandelmjöl
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
0,5 tsk ceylonkanel
0,5 tsk vaniljpulver
-
Tips på passande form till receptet
Do this:
- Sätt ugnen på 180 grader.
Riv zucchinin och krama ur vätskan. Lägg zucchinin på hushållspapper så att det sista vattnet rinner av, annars riskerar muffinsarna att bli för blöta.
Blanda ihop riven zucchini, ägg, olja och äppelmos i en bunke.
Blanda de torra ingredienserna och häll i dem i zucchiniblandningen. Rör ihop till en tjock smet.
Klicka ut smeten i muffinsformar.
Grädda i ugnen i ca 22 min.
Recipe listing
Åldersanpassning:
👶 6-9 mån: servera en hel eller halv muffins som bebisen enkelt kan greppa
👶 9-12 mån: när bebisen utvecklat ett pincettgrepp kan man testa att skära muffinsen i mindre bitar för att öva
👶 12 mån och uppåt: servera en hel muffins
Förvaring:
❄️ I frysen eller i kylen i upp till 4 dagar
Här på Knatteplock's instagram hittar du även en video på receptet.