Author:
Elin Oresten
Här har ni en riktig goding för hela familjen. En smakrik och KRÄMIG gnocchi som tar seriöst 10 min att tillaga. Den perfekta vardagsrätten!
Allergener:
⚠️Gluten
⚠️Mjölk
Ingredients
- 1 msk smör
1 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
1 liten gul lök
2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning (använd saltfri eller halvera för barn under 1 år)
Citronsaft från en liten citron
2,5 dl grädde
0,5 tsk lökpulver
1 tsk salt (för barn över 1 år)
Svartpeppar
500 g färsk gnocchi
1,5 dl riven parmesanost
4 dl färsk babyspenat (ej för barn under 1 år, går att byta till gröna ärtor)
Rivet citronskal från en (ekologisk) citron
Do this:
- Finhacka vitlök och lök. Fräs det i smör och olja i några minuter, tills löken mjuknat. Rör om och akta så att inte vitlöken bränns.
Addera vatten, buljong, citronsaft, grädde och kryddor. Låt puttra i några minuter till och tillsätt sedan gnocchin.
Låt det koka under omrörning i ca 3-4 min.
Vänd ner osten, citronskal och spenat. Tillaga i ytterligare ett par min så att allt gottar till sig.
Servera direkt, gärna med lite extra parmesan på toppen!
Recipe listing
Åldersanpassning:
🔺Passar från ca 10-12 månader, beroende på barnets tuggförmåga och vana.
👶10-18 mån: skär gnocchin i kvartar eller mindre bitar
👶18 mån och uppåt: servera gnocchin som den är, eller fortsätt skära den om barnet föredrar det
Här på Knatteplock's instagram hittar du även en video på receptet.