Servings
10 biffar
Author:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️ Mjölk
⚠️ Ägg
⚠️ Gluten
Här kommer ett härligt middagstips på goda grönsaksbiffar med halloumiost.
Halloumi är rätt salt så jag skulle inte servera så stor mängd av dessa biffar till en bebis under 1 år. Men ett smakprov eller mindre mängd går bra.
Servera med en kall persiljesås och ugnsbakad klyftpotatis - riktigt smarrigt!
Ingredients
- 200 g zucchini (ca 1 liten)
160 g morot (ca 1 stor)
200 g halloumi eller grillost
2 ägg
1 dl ströbröd eller panko
1 krm svartpeppar
1 nypa chiliflingor
1 krm salt (för barn över 1 år)
neutral olja, till stekning
-
Tallrik utan uppdelning - sand
-
Barnsked i silikon och stål
-
Barngaffel i silikon och stål
-
Mugg med sugrör
Perfekta produkter till servering
Do this:
- Riv zucchini, morot och halloumi grovt. Pressa vätskan ur zucchinin och låt den ligga på hushållspapper med lite salt för att minska vätskan ytterligare.
Blanda zucchini, morot, halloumi, ägg, kryddor och ströbröd till en tjock smet. Låt svälla i 5 minuter. Forma ca åtta biffar.
Stek biffarna i olja tills de fått en gyllenbrun färg på båda sidor. Vänd dem försiktigt.
Blanda ihop ingredienserna till såsen.
Servera biffarna med sås och eventuellt annat valfritt tillbehör (tex potatis).
Åldersanpassning
👶 6-9 mån: skär biffarna i hälften eller i långa bitar
👶 9 mån och uppåt: skär biffarna i små bitar
Recipe listing
Här på Knatteplock's instagram hittar du även en video på receptet.