Servings
ca 1 portion
Author:
Elin Oresten
Dessa pannkaksbitar är perfekta att servera till fruskot eller mellanmål och de är verkligen så goda.
Krispiga men samtidigt mjuka och söta. Har man ett barn som älskar banan så är detta nästan en oundviklig succé!
Allergener:
⚠️Mjölk
⚠️Gluten
Ingredients
- 1 liten banan
0,5 dl vetemjöl
2 msk pumpakärnor eller solrosfrön
0,5 dl komjölk eller havremjölk
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk vaniljpulver (valfritt)
-
Tallrik utan uppdelning - dusty grey
Produkter vi har använt
Do this:
- Mixa ihop mjölet och fröna till ett fint mjöl.
Blanda ihop alla ingredienser till smeten.
Skiva bananen i bitar. Doppa bananbitarna i smeten och stek dem i en stekpanna med smör och rapsolja. Stek dem tills de stelnat något och fått en gyllenbrun yta, ca 1-2 min på varje sida.
Låt svalna något. Servera som de är eller med exempelvis lite naturell fet yoghurt.
Recipe listing
Åldersanpassning:
👶6-9 mån: skär bananen i långa avlånga bitar
👶9-12 mån: skär pannkaksbitarna i små munsbitar
👶12 mån och uppåt: skär pannkaksbitarna i mindre bitar eller servera som de är
Här på Knatteplock's instagram hittar du även en video på receptet.