Author:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️ Gluten
⚠️ Mjölk
⚠️ Ägg
Riktigt mumsiga yoghurtmuffins med jordgubbar. Perfekt picknick-fika så här på sommaren!
Vi hade även lite färskost som behövde ätas upp så klickade ned lite sånt i några muffins. Blev också riktigt trevligt, som en liten god överraskning.
Ingredients
- 1,75 dl naturell yoghurt (3-4%)
0,5 dl flytande honung (ej för barn under 1 år)
0,5 dl rapsolja
2 ägg
3 dl vetemjöl
0,7 dl mixade pumpakärnor
1 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
0,5 tsk vaniljpulver
Rivet skal från en ekologisk citron
1 msk citronjuice
150 gram hackade jordgubbar
Valfritt: färskost (ca 100 g)
-
Tips på passande form till receptet
Do this:
- Sätt ugnen på 185 grader.
Vispa upp äggen lite lätt för hand i en bunke. Tillsätt yoghurt, honung, ägg och rapsolja.
Blanda sedan alla torra ingredienser i en annan bunke. Rör i det i yoghurtblandningen.
Riv citronskal och pressa ned saft i smeten. Rör försiktigt i hackade jordgubbar.
Häll smeten i muffinsformar. Vill du fylla muffinsen med färskost så häller du först lite smet i formen, sen klickar du ned en klick färskost och toppar till sist med smet.
Baka mitt i ugnen i ca 18-20 min, känn med en sticka så att muffinsarna är klara (stickan ska vara ren och inte smetig).
Recipe listing
Åldersanpassning:
👶 6 mån +: skär muffinsen i halvor
👶 9-12 mån: skär muffinsen i små munsbitar
👶 12 mån och uppåt: skär muffinsens i halvor eller ge hela
Här på Knatteplock's instagram hittar du även en video på receptet.