Cooking
18-20 Minutes
Author:
Elin Oresten
Man älskar ju enkel mat som passar bra till picknick nu på sommaren eller som nödproviant i frysen. Dessa omelettbitar med havre och ärtor är precis sådan sorts mat.
Perfekt att frysa in direkt, så behändigt att ha hemma!
Dessa omelettbitar blir en komplett måltid med mycket näring, men går också att använda som tillbehör till något annat om man skulle vilja det.
Allergener:
⚠️Gluten
⚠️Mjölk
⚠️Ägg
⚠️Ärta
Ingredients
- 3 dl kokt havreris eller mathavre
0,5 grönsaksbuljongtärning (för barn över 1 år)
3 ägg
2 dl riven ost
2 dl gröna ärtor
2 dl hackade coctailtomater
0,5 tsk salt (för barn över 1 år)
Svartpeppar
-
Muffinsform i silikon
Produkter vi har använt
Do this:
- Sätt ugnen på 180 grader.
Koka havreris mjukt. För barn över 1 år kan man koka med en halv grönsaksbuljongtärning för extra god smak.
Vispa upp ägg lätt för hand i en bunke.
Tillsätt övriga ingredienser (spara dock 0,5 dl riven ost till senare) och blanda väl.
Smörj en muffinsform om du inte har en silikonform. Lägg i en klick smet i varje muffinsform. Strössla över resten av osten.
Tillaga i ugnen i ca 18-20 min.
Recipe listing
Åldersanpassning:
👶6 mån +: skär muffinsen i halvor
👶9-12 mån: skär muffinsen i små munsbitar
👶12 mån +: skär muffinsens i halvor eller ge hela
Här på Knatteplock's instagram hittar du även en video på receptet.