Servings
4 vuxenportioner eller 8-9 barnportioner
Cooking
25 Minutes
Author:
Elin Oresten
Jag gillar verkligen mat med tonfisk, tycker det är ett enkelt och bra sätt att äta fisk på. Och ja – det går fint för små barn att äta tonfisk på burk. Färsk tonfisk däremot ska man vara mer försiktig med.
Denna pasta slänger ni ihop på ett knyck och det blir supergott!
Allergener:
⚠️Gluten
⚠️Mjölk (skippa smör och parmesan för att göra mjölkfri)
⚠️Fisk
Ingredients
- 4 portioner fusilli-pasta
- 1 gul lök
- 2 pressade vitlöksklyftor
- 1 aubergine eller zucchini
- olivolja och smör till stekning
- 2 burkar tonfisk i vatten
- 2 burkar krossade tomater
- 2 nypor chiliflakes
- 2 msk ketchup
- 1 fiskbuljongtärning*
- 1 dl svarta urkärnade oliver skurna i 4 långa delar
- 1 dl finhackad bladpersilja
svartpeppar, salt (för barn över 1 år)
Do this:
- Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
- Finhacka löken och hacka zucchini/aubergine i bitar. Stek sedan lök, pressad vitlök och zucchini/ aubergine i en stekpanna med olivolja och smör. Låt det steka tills det tagit lite färg och reducerats.
- Häll sedan i krossade tomater, ketchup, smulad buljong och kryddor, ej persilja. Låt det puttra en stund.
- Rör sedan i tonfisk, oliver och persilja. Låt det värmas upp under omrörning.
- Servera sedan såsen med nykokt pasta. Toppa gärna med riven parmesan.
Recipe listing
Åldersanpassning:
👶Från 6 månader
- servera pastan som den är
Näring utvalda delar:
💪Fett från olja och smör
💪Protein från tonfisk
💪Kolhydrater från pasta och grönsaker
💪Vitamin D från tonfisk
💪Vitamin B12 från tonfisk
💪Jod från tonfisk