Author:
Elin Oresten
Supergoda scones att göra i helgen! Fungerar som frukost, brunch, fika osv. Kombinationen zucchini och blåbär är riktigt god.
Jag brukar servera scones med creme cheese och kokta hallon.
Allergener:
⚠️Mjölk
⚠️Gluten
Ingredients
- 2,5 dl vetemjöl
1,7 dl grahamsmjöl
2 tsk bakpulver
50 gram smör
1,5 dl naturell yoghurt eller fil
0,5 st riven och urvattnad zucchini
125 g blåbär
0,5 tsk salt (för barn över 1 år)
Do this:
- Sätt på ugnen på 225 grader.
Blanda ihop de torra ingredienserna.
Baka in smöret och yoghurten/filen. Knåda till en smidig deg.
Tillsätt zucchini och blåbär och blanda ihop allt försiktigt.
Forma scones och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Baka mitt i ugnen i ca 15 min, tills de fått färg ovanpå och undertill.
Recipe listing
Åldersanpassning:
👶6-9 mån: skär i långa bitar, ca 2x6 cm, skär eventuellt bort hårda bitar
👶9-18 mån: skär i små bitar, ca 1x1 cm, skär eventuellt bort hårda bitar
👶18 mån och uppåt: skär i skivor/halvor.
Här på Knatteplock's instagram hittar du även en video på receptet.