Category
Frukost/Mellis
Servings
12
Preparation
15-20 Minutes
Cooking
25-30 Minutes
Author:
Elin Oresten
Allergener
⚠️ Mandel
⚠️ Ägg
Här har ni de saftigaste muffinsarna ni kan tänka er! Mjuka, söta och saftiga, med en underbar färg. Perfekta muffins att frysa in och ta fram till mellis eller frukost.
Ingredients
300 gram okokt sötpotatis (250 gram kokt)
1 banan
2 ägg
0,5 dl rapsolja
170 gram mandelmjöl (ca 4,7 dl)
0,5 tsk vaniljpulver (eller 1 tsk vaniljarom)
2 tsk bakpulver
1 tsk ceylonkanel
1 msk flytande honung (valbart, obs endast för barn över 1 år)
Do this:
Sätt ugnen på 180 grader.
Skala och skär sötpotatis i bitar. Koka sötpotatisen tills den är mjuk. Häll av vattnet.
Lägg sötpotatis, rapsolja, banan och eventuellt honung i en mixer och mixa tills det är slätt. Eller använd en stavmixer. Blanda i äggen.
Lägg mandelmjöl, bakpulver, kanel och vaniljpulver i en bunke och blanda väl.
Häll i sötpotatis-blandningen. Rör om tills det är blandat.Häll smeten i muffinsformar.
Grädda mitt i ugnen i ca 25-30 minuter.
Recipe listing
Serving
👶 From 6 to 9 months
- Serve the muffins in halves or as they are.
👶 From 9* to 12 months
- serve the muffins small pieces of approx. 1x1 cm, or serve in halves/whole (if the child does not push them into the mouth)
👶 From about 12 months
- serve the muffins as they are.
*From the time the baby developed a pincer grip
Nutrition
💪 Carbohydrates from sweet potato and banana
💪 Q one from rapeseed oil and egg
💪 Iron from almond flour
💪 Potassium from sweet potato and banana
💪 Magnesium from almond flour