Category
Frukost/Lunch
Servings
10
Preparation
15 Minutes
Cooking
30 Minutes
Author:
Elin Oresten
⚠️ Mandel
⚠️ Mjölk (välj tex havremjölk för att undvika)
⚠️ Ägg
Ingredients
2,5 dl valfri mjölk
1 dl mandelmjöl
1,5 dl havremjöl
2 tsk bakpulver
1,5 dl hackade färska jordgubbar
2 msk smör eller rapsolja
1 krm vaniljpulver (valfritt)
1 ägg
-
Bear plate - Dusty pink
Produkter vi har använt
Do this:
Om du gör eget havremjöl så börjar du med att mixa vanligt havregryn till ett fint mjöl.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Blanda i mjölken, ägget och smöret/rapsoljan. Vispa tills alla klumpar är borta. Låt smeten stå i kylen i minst 10 min.
Skölj jordgubbar och skär dem i små bitar. Rör i dem i smeten.
Hetta upp lite smör och/eller rapsolja i en stekpanna. Klicka ut lite smet och vänd pannkakorna när det börjar bubbla på ovansidan.
Servera dem med lite uppvispad grädde, kokosgrädde eller grekisk yoghurt och mer jordgubbar.
Åldersanpassning
👶 Från 6 till 9 månader:
Servera pannkakorna som de är (om de är små) eller skär dem i halvor eller remsor.
👶 Från 9* till 12 månader:
Servera pannkakorna som de är eller i små bitar (1x1 cm).
*Från dess att bebisen utvecklat ett pincettgrepp
👶 Från ca 12 månader och uppåt:
Servera pannkakorna i små bitar eller som de är. Öva på att använda gaffel.
Recipe listing
Nutrition (selected parts)
💪 Protein from eggs and milk
💪 Carbohydrates from oat flour
💪 Fat from butter/rapeseed oil, eggs and almond flour
💪 Iron from almond flour and eggs
💪 Vitamin C from strawberries