Servings
6 stycken små donuts
Cooking
20 Minutes
Author:
Elin Oresten
Vem vill inte äta nybakta bagels på morgonen? Dessa går supersnabbt att baka och blir riktigt goda.
De är magiskt goda med creme cheese på eller ost. Fungerar fint att frysa och ta fram när brödkorgen ekar tomt.
Allergener:
⚠️Mjölk
⚠️Gluten
⚠️Sesam
Ingredients
- 1,5 vetemjöl
1,5 dl grahamsmjöl
1,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt (för barn över 1 år)
2,5 dl naturell yoghurt
sesamfrön (topping)
-
Donut form i silikon
Produkter vi har använt
Do this:
- Sätt ugnen på 185 grader (varmluft).
Blanda ihop de torra ingredienserna.
Rör i yoghurten så det bildas en kladdig smet/deg.
Använd en brödform eller bilda bagels med lätt blötade händer. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Toppa med sesamfrön.
Baka i ugnen i ca 20 min, tills de fått färg.
Recipe listing
Åldersanpassning:
👶6-9 mån: skär dem i halvmånar. De kan med fördel rostas lätt för att undvika att de klumpar sig i munnen (vilket färskt bröd lätt gör).
👶9-12 mån: skär dem i små bitar (1x1 cm).
👶ca 12 mån och uppåt: servera dem i cirklar eller halvmånar.
Här på Knatteplock's instagram hittar du även en video på receptet.