Author:
Elin Oresten
Perfekta bars när energin behöver fyllas på snabbt.
För att göra dessa krävs en matberedare som klarar av att mixa torkad frukt. Välj själv hur grov konsistens du vill göra dem. Jag gör dem ganska grova och mixar dem därför kort och har inget vatten i. Vill man ha dem slätare så kan man mixa längre och tillsätta lite vatten.
Hållbarhet:
Ca 2 veckor
Allergener:
⚠️Spår av gluten och nötter
Ingredients
- 8 st dadlar (gärna färska)
16 st torkade aprikoser (gärna osvavlade)
1,5 dl havregryn
1 msk chiafrön
0,5 tsk ceylonkanel
1 dl pumpakärnor eller andra frön (tex solrosfrön)
Eventuellt lite vatten för slätare konsistens (späd till önskad konsistens)
-
Silikonform för grötpinnar - Sand
Produkter vi har använt
Do this:
- Mixa alla ingredienser till en tjock massa.
Tryck ut massan i en matlåda eller i en annan form.
Låt stå och vila i ca 3 timmar. Skär sedan i bitar eller behåll den formen ni använt.
Förvara i en tät behållare, torrt och svalt.
Recipe listing
Åldersrekommendation:
👶Passar från 12 månader
Här på Knatteplock's instagram hittar du även en video på receptet.