Servings
Ca 9 bitar
Author:
Elin Oresten
Dessa bitar är perfekta som ett matigt mellanmål eller som en snabb måltid att ha redo i frysen. Quinoa är glutenfritt och innehåller massa bra saker, exempelvis järn. Så dessa bitar innehåller mycket järn, även från ägg och babyspenat/broccoli. Perfekt från småttingarna med andra ord.
Går att äta som de är eller så kan de agera tillbehör till något annat gott.
Allergener:
⚠️Ägg
⚠️Mjölk
⚠️Senap
Ingredients
- 3 dl kokt quinoa (ca 1,5 dl okokt)
0,5 grönsaksbuljongtärning (för barn över 1 år)
2 ägg
2 dl riven ost
35 gram färsk babyspenat (exkludera eller byt ut till 120 g broccoli för barn under 1 år)
0,5 tsk lökpulver
1 tsk dijonsenap
0,5 tsk salt (ej för barn under 1 år)
Svartpeppar
-
Muffinsform i silikon
Produkter vi har använt
Do this:
- Sätt ugnen på 180 grader.
Koka quinoa mjukt. För barn över 1 år kan man koka quinoan med en halv grönsaksbuljongtärning för extra god smak.
Använder du broccoli så skivar du den i tunna bitar, alternativt kokar den i bitar innan så den blir mjuk.
Vispa upp ägg lätt för hand i en bunke.
Tillsätt övriga ingredienser (spara dock 0,5 dl riven ost till senare) och blanda väl.
Smörj en muffinsform om du inte har en silikonform. Lägg i en klick smet i varje muffinsform. Strössla över resten av osten.
Tillaga i ugnen i ca 18-20 min.
Recipe listing
Åldersanpassning:
👶6-9 mån: skär i halvor eller servera som de är.
👶9 mån och uppåt: skär i små bitar eller servera som de är.