Servings
4 vuxenportioner eller 6-8 barnportione
Cooking
30 Minutes
Author:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️Mjölk
⚠️Sesam
⚠️Ägg
⚠️Soja
Nytt favoritrecept på bönbiffar. Konsistensen och smaken som edameböner ger är så himla god!
Ingredients
- 230 g kokta kikärtor
- 250 g edamebönor
- 1,5 dl finhackad salladslök eller purjolök
- 1 ägg
- 3 msk majsstärkelse
2 msk japansk soja (exkludera för barn under 1 år)
0,5 tsk salt (exkludera för barn under 1 år)
- 1 tsk sesamolja
Svartpeppar
Neutral olja eller smör till stekning
2,5 dl creme fraiche
- 1 msk sesamolja
-
Tallrik med sugpropp - Bambu
Biffar
Sås
Produkter vi har använt
Do this:
- Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Dock gärna med ett överflöd av vatten som hälls bort sedan.
- Mixa bönorna till en slät massa. Blanda i övriga ingredienser. Här kan man göra en bebis-smet om man vill genom att ta undan lite smet innan salt och soja blandas i.
- Hetta upp lite olja och/eller smör i stekpannan och klicka sedan i lite smet. Forma till biffarna i stekpannan med en stekspade. Låt steka tills de fått en fin gyllene yta på bägge sidor.
- Blanda ingredienserna till såsen.
- Servera biffarna med ris och sås samt valfria grönsaker (tex avokado).
Åldersanpassning
👶Från 6 till 9 månader
- skär biffarna i långa bitar. Forma avlånga bollar av riset.
👶Från 9* -12 månader
- skär biffarna i små bitar. Forma avlånga bollar av riset.
*När bebisen utvecklat ett pincettgrepp
👶Från ca 12 månader och uppåt- skär biffarna i små bitar. Servera med en gaffel.