Servings
10-12 piroger
Author:
Elin Oresten
Dessa piroger är perfekta att ta med på språng eller att ha hemma i frysen att ta fram som en snabb lunch eller middag.
När det gäller degen så kan man också köpa färdig pizzadeg eller smördeg om man vill göra det riktigt enkelt för sig.
Allergener:
⚠️Gluten
⚠️Mjölk
⚠️Ägg
Ingredients
9 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
4 dl naturell yoghurt
- 250 g ricotta
250 g broccoli
0,5 tsk salt (för barn över 1 år)
1 tsk lökpulver
Ca 2-3 dl riven ost (tex riven cheddar)
Ägg
"Snabbdeg"
Fyllning
Do this:
- Sätt på ugnen på 200 grader.
- 2. Koka broccolin al dente.
- 3. Blanda under tiden ihop degen.
- 4. Mosa broccolin grovt med en gaffel i en skål (det ska inte bli helt mos). Blanda med ricotta, lökpulver och salt.
- 5. Kavla ut degen och skär stora rutor. Placera ut lite ricottablandning i rutorna och stäng dem sedan så de bildar en fyrkant. Nagga på sidorna med en gaffel.
- 6. Vispa upp ett ägg med en gaffel och pensla på pirogerna.
- 7. Tillaga i ugnen i ca 15 min, tills de fått färg både upptill och nedtill.
Recipe listing
Åldersanpassning:
👶6-9 mån: skär bort eventuella hårda kanter. Skär dem sedan i långa bitar eller i halvor.
👶9-12 mån: skär dem i små bitar eller i halvor.
👶12 mån och uppåt: skär dem i halvor eller servera dem hela om du tror att ditt barn klarar av det.
Här på Knatteplock's instagram hittar du även en video på receptet.