Author:
Elin Oresten
Gelegodis med agar agar som bas. Agar agar är ett vegetabiliskt geleringsmedel som används flitigt i det asiatiska köket istället för gelatin. Agar agar utvinns ur rödalger (ett slags sjögräs) och är både smak och doftfritt. Det går att hitta i de flesta bakhyllor i matbutiken.
Ingredients
- 15 cm rabarber
150 g jordgubbar
3 färska urkärnade färska dadlar (valfritt, för mer sötma)
3 msk vatten
1 tsk agar agar pulver + 1 msk vatten
Do this:
- Skär rabarbern och jordgubbar i små bitar.
Koka upp rabarber och jordgubb med vatten i en kastrull. Låt det koka tills det blandats ihop och mjuknat. Rör om då och då så det inte bränns.
Tillsätt sedan dadlar och låt dem koka med någon minut. Ta bort kastrullen från plattan och mixa allt slätt.
Blanda agar agar med vatten. Låt det stå i 1 min.
Koka sedan agar-blandningen med mixet av rabarber och jordgubb i ca 3 min.
Häll upp blandningen i lämpliga formar. Det går också att använda tex en matlåda och sedan skära det i lämpliga bitar. Låt svalna i kylen.
Recipe listing
Åldersanpassning:
👶Passar från 6 mån, gör längre bitar till en bebis 6-9 mån och mindre bitar från ca 9 mån.
Här på Knatteplocks instagram hittar du även en video på receptet.