Author:
Elin Oresten
Nu är det ju verkligen rätt tid för att baka massa goda grejer med rabarber.
Denna rabarberpaj är söt och lite syrlig, precis som det ska vara med rabarber! Visste ni att det är bra för barn att öva på sura smaker för den framtida variationen i kosten? Så var inte rädd för det.
Allergener:
⚠️Mjölk
⚠️Gluten
Ingredients
- 500 g rabarber
1 msk potatismjöl
50 g rumsvarmt smör
2 msk rapsolja
8 färska dadlar
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl (eller valfritt glutenfritt mjöl)
1 tsk kardemumma
-
Skål med sugpropp - sand
Produkter vi har använt
Do this:
- Sätt ugnen på 185 grader.
Ansa och skär rabarbern i tunna skivor. Lägg det i en pajform och blanda med potatismjöl.
Mixa ihop smör, dadlar och olja. Blanda det sedan med havregryn, vetemjöl och kardemumma.
Strössla smuldegen över rabarbern.
Baka i ugnen i ca 20 min.
Recipe listing
Åldersanpassning:
👶Passar från ca 12 månader (då den blir lite knaprig), kan gå tidigare om barnet är van vid lite hårdare konsistenser
Här på Knatteplock's instagram hittar du även en video på receptet.