Servings
9 muffins
Author:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️Gluten
⚠️Ev. mjölk
⚠️Ägg
Ingredients
- 1 moget/mjukt päron
8 färska urkärnade dadlar
2 ägg
1,2 dl havremjöl (eller 1 dl vetemjöl)
1 tsk bakpulver
1 dl valfri mjölksort (vi använde havremjölk)
0,5 dl rapsolja
1 tsk kardemumma
0,5 tsk vaniljpulver (valfritt)
Produkter vi har använt
-
Muffinsform i silikon
-
Silikonform för grötpinnar
Do this:
- Sätt ugnen på 180 grader (varmluft).
Skala och skär päronen i små bitar.
Mixa äggen och dadlarna tills dadlarna är helt mixade.
Blanda sedan äggmixet med resterande ingredienser till en smet.
Blanda i päronen i smeten. Häll upp i muffinsform eller grötpinneform.
Baka i ugnen i ca 20-25 min, känn med en sticka så att de är klara.
Recipe listing
Åldersanpassning:
👶6-9 mån: använd gärna en grötpinneform och servera dem som hela grötpinnar. Eller skär muffins i halvor.
👶9-12 mån: använd gärna en grötpinneform och servera dem som hela grötpinnar. Eller skär muffins i halvor eller små bitar.
👶12 mån och uppåt: servera en hel grötpinne eller muffin.
Här på Knatteplock's instagram hittar du även en video på receptet.