Author:
Elin Oresten
Vill ni göra en enkel, GOD och näringsrik pastarätt - look no further. Här har ni en fullpottare. Otroliga smaker kommer fram med basilika, citron, ost osv… mums. Halloumin på toppen är valbar, jag skulle skippa den till barn under 1 år då den är rätt salt.
Allergener:
⚠️Mjölk
⚠️Gluten
Ingredients
- 400 g valfri pasta
250 g mascarponeost eller färskost
1 dl grädde
2 dl kokta stora vita bönor
1 dl riven parmesanost
1 msk citronjuice (pressad citron)
1 krm salt (för barn över 1 år)
1 krm malen svartpeppar
1 st vitlöksklyfta
1 st kruka färsk basilika
1 msk smör eller olivolja
1 paket halloumi
Produkter vi har använt
-
Skål med sugpropp
Do this:
Koka pastan enligt anvisning på paketet.
Mixa mascarponeosten med grädde, vitlök, basilika, bönor och parmesan. Smaka av med salt och svartpeppar.
Värm blandningen på låg värme i en stekpanna under omrörning.
Häll lite olivolja/smör i pastan och vänd ned den i stekpannan med såsen.
Skär halloumi i mindre bitar och stek den en stund i pannan, tills den är gyllenbrun.
Servera sedan pastan med halloumi och lite riven parmesan.
Recipe listing
Åldersanpassning:
👶6-9 mån: använd gärna fusillipasta eller bred bandpasta skuren i 3-4 cm långa bitar
👶12 mån och uppåt: använd valfri pasta, skär den i mindre bitar vid behov
Här på Knatteplock's instagram hittar du även en video på receptet.