Servings
4 miniglassar
Author:
Elin Oresten
Blev så sugen på att testa ett koncept med “frukostglass”. Det är liksom bär, yoghurt och granola - fast i glassformat. Det blev supergott!
Allergener:
⚠️Mjölk
⚠️Eventuellt frön och nötter beroende på val av granola/musli
Ingredients
- Ca 1,5 dl hackade bär (jag tog jordgubbar)
2 dl fet grekisk/turkisk yoghurt (10%)
1,5 msk honung (valfritt, ej för barn under 1 år)
0,5 tsk vaniljpulver (valfritt)
Valfri granola/musli (undvik stora nöt- och fröbitar till små barn)
-
Silikonform för miniglassar
Produkter vi har använt
Do this:
- Mosa bären grovt i en skål.
Blanda yoghurt med honung och vaniljpulver.
Ta fram en glassform och börja hälla/lägga i bären.
Häll på yoghurten. Toppa sedan med granola/musli.
Frys in tills glassen stelnat. Låt tina/mjukna lite innan servering.
Recipe listing
Åldersrekommendation:
👶Passar från 6 mån, men har man en bebis som äter väldigt lite så skulle jag avvakta med att ge yoghurtbaserad glass.
Notera! Tänk på att använda en granola/musli som är anpassad utifrån barnets ålder och förmåga.
Här på Knatteplock's instagram hittar du även en video på receptet.