Cooking
30 Minutes
Author:
Elin Oresten
Magiskt god pepparkaka!
Gör gärna egen pepparkakskrydda genom att blanda lika delar ceylonkanel, nejlika och ingefära. Det kan vara bra eftersom köpt pepparkakskrydda innehåller vanlig kanel som bör begränsas till små barn (pga halten kumarin).
Receptet ger en ganska låg kaka, vill man ha en hög och stor kaka så kan man dubbla receptet.
Allergener:
⚠️Ägg
⚠️Gluten (välj glutenfria havregryn för att undvika)
Ingredients
- 100 gram torkade aprikoser (gärna osvavlade)
2 stora ägg
2 dl havremjöl
0,5 dl rapsolja
1 tsk bakpulver
1,5-2 tsk pepparkakskrydda (beroende på hur stark smak man vill ha)
Do this:
- Börja med att blötlägga torkade aprikoser i vatten i ca 4 timmar (eller mer).
Sätt ugnen på 180 grader.
Häll bort vattnet från aprikoserna och mixa detta tillsammans med ägg till en slät smet.
Tillsätt övriga ingredienser och blanda ihop till en smet. Fördela smeten i en bröad eller bakplåtspappersklädd brödform och grädda mitt i ugn i ca 30 minuter.
Recipe listing
Åldersanpassning:
👶6-9 mån: servera i långa bitar
👶9-12 mån: servera i små bitar
👶12 mån +: servera i skivor