Author:
Elin Oresten
Dessa granola sticks är mjuka men ändå lätta att greppa och äta för små bebisar. Servera med tjock grekisk yoghurt eller som de är.
Dessutom är de mjölkfria, äggfria och glutenfria. Så de passar även för er som har dessa allergier att tänka på.
Allergener:
⚠️Eventuellt fröer, nötter och gluten beroende på vilken granola/müsli man väljer
Ingredients
- 2 dl osötad granola eller müsli, UTAN stora bitar av nötter (jag valde en glutenfri granola från Paulins)
1 banan
2 msk havremjölk (jag tog Oatly ikaffe)
Do this:
Sätt på ugnen på 180 grader.
Se till att granolan inte har några stora hårda bitar i sig och hacka eventuellt större fröbitar något.
Mosa bananen i en bunke och blanda i granolan och havremjölken. Lägg blandningen på en bakplåtsklädd plåt (du kan även pensla lite olja på pappret för att säkra att det inte fastnar). Smeta ut och forma blandningen så att den bildar en fyrkant i önskad höjd.
Stoppa in i ugnen i ca 12-15 minuter eller tills den fått färg. Låt svalna och skär sedan fyrkanten i stavar (eller små fyrkanter beroende på om barnet har utvecklat pincettgrepp eller inte).
Recipe listing
Åldersanpassning:
👶 Granola sticks passar från ca 10-12 mån. Använder du müsli istället för granola så blir de mjukare och då kan de fungera redan från 6 mån. Du kan också strössla granolan finfördelat på yoghurt, gröt eller smoothie, från 6 månader.