Cooking
35-45 Minutes
Author:
Elin Oresten
Urgoda kex som passar perfekt till mellis på språng eller hemma. Så goda att äta som de är, eller doppa i hummus eller färskost.
Ofta blir mellanmålen rätt så söta i smaken, därför tycker jag det känns kul att kunna variera med mer ”salta” mellanmål. Dessa är så enkla att göra och är dessutom proppfulla med näring.
Allergener:
⚠️Spår av gluten
Ingredients
- 230 g kokta kikärtor (avrunnen vikt)
2 dl havremjöl
1 pressad liten vitlöksklyfta
0,5 tsk bakpulver
1 tsk lökpulver
1 krm salt
0,5 dl olivolja
1 msk citronjuice
Do this:
- Mixa först kikärtorna till en slät massa.
Blanda kikärtsmassan med resterande ingredienser till en deg.
Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper, ca 0,5-1 cm hög. Ju tunnare desto hårdare kex.
Skär små rektanglar i den utkavlade degen med en kniv eller pizzaskärare.
Baka 180 grader, i ca 35-45 min, ju längre desto hårdare blir kexen.
Recipe listing
Åldersanpassning:
👶Passar från ca 12 månader (gör dem mjukare upp till ca 18 mån, sen går det bra med mer knaprigt)
På vår instagram här hittar du även en video på receptet.