Servings
4-6 vuxenportioner eller 8-10 barnportioner
Cooking
25 Minutes
Author:
Elin Oresten
Detta är så gott och enkelt. Denna risonirätt med köttfärs har en så god smak och allt med risoni blir så krämigt på något sätt. Perfekt frysmat också.
Allergener:
⚠️Gluten
Ingredients
- 2 vitlöksklyftor
- 1 gul lök
- olivolja till stekning
- 500 g nötfärs eller vegofärs
- 2 tsk torkad oregano
- 1 tsk torkad timjan
- 2 köttbuljong-tärningar (halvera eller exkludera till barn under 1 år)
- 1 msk tomatpuré
- Salt* efter smak
- 800 g passerade tomater
- 5-5,5 dl vatten
- 3,5 dl risoni
- parmesan
- färsk persilja
-
Blomskål - Sand
Produkter vi har använt
Do this:
- Finhacka lök och vitlök. Stek det mjukt i olivolja i en stor gryta eller kastrull. Tillsätt färs och stek med tills färsen fått färg.
- Tillsätt övriga ingredienser förutom risoni. Vänta med buljongen till sist om du lagar mat till ett barn under 1 år, så kan du plocka undan lite mat till bebisen innan du tillsätter buljongen senare. Låt koka i några minuter.
- Tillsätt risoni och låt koka ytterligare i
- i ca 15-20 min. Rör om under tiden då och då så att inte risonin fastnar i botten.
- Smaka av så att risonin känns mjuk, addera eventuellt mer vätska. Låt stå i svalna något innan servering, den stelnar också en stund efter tillagning.
- Servera med riven parmesan och färsk persilja på toppen.
Recipe listing
Åldersanpassning:
👶Från 6 månader och uppåt
- serverar risonin i en djup skål, hjälp eventuellt till med laddade skedar om det behövs.
Näring (utvalda delar):
💪Protein från färs
💪Fett från färs och olivolja
💪Kolhydrater från risoni
💪Järn från färs
💪C-vitamin från tomat och persilja