Author:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️ Jordnöt,
⚠️ Ev. mjölk
Otroliga majsnacksbitar på bara 4 ingredienser. Perfekta att ha till gottefika!
Ingredients
- 75 gram majskakor
1 dl jordnötssmör
8 blötlagda aprikoser (osvavlade) + 2 msk av vattnet
Ca 100 gram mörk choklad
-
Barnskål
-
Mugg med sugrör
Perfekta produkter till servering
Do this:
Mixa aprikoserna med jordnötssmör till en tjock blandning.
Mosa majskakorna i en bunke. Blanda ihop dem med aprikosjordnötsröran.
Tryck ut blandningen i en form med bakplåtspapper så att det bildas en stor ”majskaka”. Ca 2-3 cm hög kaka ska det bli.
Smält chokladen och sprid över kakan.
Ställ i formen i kylen i ca 1 timme. Skär sedan kakan i bitar.
Recipe listing
Åldersanpassning:
👶 Passar från ca 18 mån – men det är beroende på när man vill introducera mörk choklad och barnet ska även vara van vid att tugga lite sega konsistenser. Man kan också skippa den mörka chokladen om man vill det.
Här på Knatteplock´s instagram hittar du en video på receptet!