Author:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️ Gluten
⚠️ Mjölk
Godaste pastan som är krämig, smakrik och har en underbar konsistens! Den går snabbt att göra, är otroligt god och passar till hela familjen! Kanske kan den här rätten blir en ny vardagsräddare?
Ingredients
4 portioner pasta eller ris
Olivolja till stekning
1 gul lök
2 st vitlöksklyftor
500 gram kycklingfärs
250 gram cocktailtomater (skurna i hälften)
2 st kycklingbuljongtärningar eller ca 4 msk flytande kyckling/kalvfond (exkludera till barn under 1 år)
2 tsk japansk soja (endast nödvändigt om du väljer buljongtärning)
3 dl riven zucchini
4 dl grädde
Salt (exkludera till barn under 1 år)
Svartpeppar
1,5 dl finriven parmesanost (valfritt)
-
Barnskål
-
Barngaffel
-
Barnsked
-
Mugg med sugrör
Perfekta produkter till servering
Do this:
Koka pasta (eller ris) enligt anvisningarna på förpackningen.
Finhacka löken. Hetta upp olja i en stekpanna och stek lök och pressad vitlök tills det blivit glansigt och mjukt.
Lägg i kycklingfärsen i pannan. Låt den steka med (under sporadisk omrörning) tills den fått färg.
Häll i grädde, buljong, soja, tomat och zucchini till pannan. Låt det puttra några minuter. Ta eventuellt undan lite sås till barn under 1 år innan du lägger i soja och fond/buljong.
Till sist, blanda i parmesanost och smaka av med salt och peppar.
Servera såsen med nykokt pasta eller ris.
Recipe listing
Åldersanpassning, servering som plockmat:
👶 6–9 mån: skippa tomaterna eller använd större tomater som du skär i klyftor, servera med greppvänlig pasta, tex fusilli eller bred bandpasta
👶 9-12 mån: använd pasta i liten storlek eller skär spagetti i små bitar
👶 12 mån och uppåt: använd den pasta som passar barnet bäst
Här på Knatteplock´s instagram hittar du en video på receptet!