Category
Lunch/middag
Author:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️ Gluten
⚠️ Fisk
⚠️ Ärta
⚠️ Mjölk
En av våra favoriträtter är laxrisoni. Här är ett recept som funkar lika bra till vardags som till helgen och passar utmärkt till hela familjen!
Ingredients
1 liten gul lök eller 2 st scharlottenlökar
2 st vitlöksklyftor
2 msk matfett (smör och/eller olja)
1 msk vetemjöl
2 dl mjölk
2 dl matgrädde
3 dl vatten
3 dl vitt matlagningsvin (eller lika mycket vatten)
2 st grönsaksbuljongtärningar (reducera för barn under 1 år)
3,5 dl risoni
2 dl gröna ärtor
2 dl hackade coctailtomater
½-1 citron
1,5 dl riven parmesanost
500 gram lax
Svartpeppar
-
Barnskål
-
Barnsked
-
Barngaffel
-
Mugg med sugrör
Perfekta produkter till servering
Do this:
Hacka lök och vitlök. Hetta upp smör och olja i en stor kastrull/stekpanna. Stek löken på medelvärme i ett par minuter. Addera mjölet och rör runt. Tillsätt mjölken och rör runt igen.
Tillsätt sedan grädde, vin, vatten och buljong. Blanda allt. Häll sedan i risoni. Låt allt koka i ca 15 min, tills risonin mjuknat. Späd eventuellt med mer vatten om den blir för tjock i konsistensen. Släng i tomaterna på slutet.
Stek laxen i en annan stekpanna och skär/mosa den i små bitar i pannan.
Blanda i lax, ärtor, citronsaft och parmesanost i pannan och rör runt ett par minuter. Peppra efter smak.
Servera direkt!
Recipe listing
Åldersanpassning:
👶 Passar från 6 månader, mosa/platta till ärtorna innan 9 månader
Här på Knatteplock´s instagram hittar du en video på receptet.