Servings
4 vuxenportioner eller 6-8 barnportioner
Cooking
25 Minutes
Author:
Elin Oresten
Ingredients
- 4 portioner pasta
800 gram kycklingfile (denna pastarätt kan också göras utan kyckling, eller serveras med tex stekt halloumi eller tofu till.)
- 2 tsk torkad timjan
- Smör/olja till stekning
- 4 dl frysta gröna ärtor
- 200 gram färskost
- 1 dl matgrädde
- 0,5 st citron (saften)
- svartpeppar, salt (ej för barn under 1 år)
Do this:
- Sätt ugnen på 215 grader. Salta och peppra kycklingen. Krydda den med timjan. Stek den sedan i smör/olja så att den får lite stekyta i pannan. Lägg den i en ugnsfast form och tillaga i 20-25 min i ugnen, tills den är genomstekt.
- Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
- Koka ärtorna och häll sedan av vattnet. Mixa ärtorna med färskost, citron och grädde. Smaka av med salt och peppar. Värm eventuellt upp såsen igen om du vill ha pastan riktigt varm. Blanda sedan såsen med pastan.
- Ta ut kycklingen från ugnen och skär den i skivor eller enligt åldersanpassningen på andra sidan.
- Servera kycklingen med pastan.
Åldersanpassning
👶Från 6 till 9 månader
- servera kycklingen i långa bitar som barnet kan suga på. Servera pastan i stora greppvänliga bitar.
👶Från 9* -12 månader
- dra isär tillagad kyckling i små remsor. Servera pastan i små bitar eller som den är beroende på vad det är för pasta.
*När bebisen utvecklat ett pincettgrepp👶Från 12 månader och uppåt
- skär kycklingen i små bitar. Servera pastan i små bitar eller som den är beroende på vad det är för pasta.