Servings
4 vuxenportioner eller 8-9 barnportioner
Cooking
20 Minutes
Author:
Elin Oresten
Världens enklaste och godaste maträtt. Perfekt kombo!
Rekommenderas först från 12 mån, bland annat pga saltet i halloumin men också pga spenaten.
Allergener:
⚠️Gluten
⚠️Mjölk
⚠️Soja
Ingredients
- 4 portioner havreris eller vanligt ris
- 400 g halloumi
- rapsolja eller olivolja till stekning
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 250 g plommontomater
- 65 g färsk babyspenat
- 3 dl matgrädde
- 1 msk japansk soja
- svartpeppar, salt
-
Skål med sugpropp - Dusty green
Produkter vi har använt
Do this:
- Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
- Skär halloumi i små bitar. Stek den i olja tills den fått färg. Skär tomaterna på hälften och låt dem steka med en stund tillsammans med spenaten i pannan. Stek tills spenaten reducerats.
- Pressa sedan i vitlöken och stek någon minut till under omrörning. Häll på grädden och soja, Salta och peppra efter smak. Låt puttra några minuter till.
- Servera sedan riset med halloumipannan.
Recipe listing
Åldersanpassning:
👶Passar från 12 månader
- servera rätten som den är
Näring (utvalda delar):
💪Fett från olja, grädde och halloumi
💪Protein från halloumi
💪Kolhydrater från ris
💪Kalcium från halloumi
💪Jod från halloumi
💪Vitamin B12 från halloumi