Category
Frukost/mellanmål
Author:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️ Ägg
⚠️ Spår av gluten
⚠️ Mjölk
Besk och sur smak är något som barn behöver öva på till skillnad från den söta smaken som de har en medfödd ”förkärlek” för. Det finns fördelar med att regelbundet erbjuda små barn mat med besk och sur smak. Hälsosam mat har generellt en hel del inslag av just detta, därav vikten av att lära barnen uppskatta dessa grundsmaker.
Även om det i teorin låter vettigt så kan det i praktiken kännas klurigt att få till. Så här kommer därför tips på smaksättning på grötpinnar för att just smakträna.
Ingredients
Do this:
Sätt på ugnen på 200 grader.
Mosa eller mixa bananen och blanda ner ägg eller kikärtsspad. Blanda i olja och mjölk.
Om du inte använder ett färdigt havremjöl så kan du mixa havregryn till ett fint mjöl själv i en mixer.
Blanda sedan i de torra ingredienserna i bananblandningen.
Blanda ner lingon och kardemumma i smeten.
Häll smeten i en grötpinneform eller en rektangulär ugnsform (ca 20 x 25 cm) som är klädd med bakplåtspapper.
Grädda i 15–20 minuter, tills smeten stelnat ordentligt. Känn med en sticka så att insidan inte är kladdig.
Låt svalna innan du trycker ut grötpinnarna ur bakformen eller skär grötkakan i pinnar eller småbitar.
Recipe listing
Åldersanpassning:
👶 Servera som de är från 6 månader (går även att skära i mindre munsbitar från ca 9 månader).
Här på Knatteplocks instagram hittar du en video på receptet!