Servings
4 vuxenportioner eller 8-9 barnportioner
Cooking
30 Minutes
Author:
Elin Oresten
Laxbiffar som blev himla trevliga. Perfekta om man är lite orolig för ben i fisken för små barn. Eftersom man bakar laxen först i ugnen och sen mosar den så kan man lätt se eventuella ben.
Detta är så gott med lite kokt färskpotatis och gräddfil! Behöver inte vara svårare än så.
Allergener:
⚠️Gluten
⚠️Mjölk
⚠️Fisk
Ingredients
- 500 g laxfilé
- 1 st pressad vitlöksklyfta
- 0,5 st finhackad rödlök
- 0,5 st finhackad röd paprika
- 0,5 st pressad citron
- 2 dl ströbröd
- 2 ägg, lätt vispade
- 1 dl finhackad färsk persilja
- 1,5 tsk salt (för barn över 1 år)
- 1 krm svartpeppar
- Smör/olja till stekning
-
Skål med sugpropp - dusty grey
Produkter vi har använt
Do this:
- Sätt på ugnen på 200 grader.
- Lägg laxen i en ugnsform och baka den i ugnen i ca 20-25 min, tills den är genomstekt.
- Mosa sedan laxen lätt med en gaffel. Blanda ihop den med övriga ingredienser.
- Stek biffar i smör och olja i en stekpanna, bara tills de fått lite gyllene yta på varje sida.
- Servera tex med kokt färskpotatis och en sås på gräddfil, citron och dill.
Åldersanpassning
👶Från 6 till 9 månader:
- skär biffarna i halvor eller långa bitar.
👶Från 9* till 12 månader:
- skär biffarna i munsbitar. Testa att servera md en gaffel från ca 12 mån.
*Från dess att barnet utvecklat ett pincettgrepp.
Recipe listing
Näring (utvalda delar):
💪Fett från olja, smör, lax och ägg
💪Protein från lax och ägg
💪Kolhydrater från ströbröd
💪Vitamin D från lax
💪Jod från lax
💪Vitamin B12 från lax