Author:
Elin Oresten
Enkla frukostkakor att ge era småttingar till frukost. Funkar såklart lika bra som mellis eller fika!
Allergener:
⚠️Spår av gluten
Ingredients
- 6 färska dadlar
2 msk rapsolja
0,5 dl vatten
3 dl havregryn
0,75 dl russin eller valfri annan torkad frukt (finhackad)
Eventuell smaksättning; 1 tsk ceylonkanel / 1 tsk kardemumma eller 0,5 tsk vanljpulver
Do this:
- Sätt ugnen på 180 grader (varmluft).
Mixa dadlarna med rapsolja och vatten.
Blanda havregryn, russin och eventuell smaksättning med dadelblandningen.
Forma platta kakor av degen och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Baka i ugnen i ca 12-13 min, tills de fått färg både under- och övertill.
Recipe listing
Åldersanpassning:
👶Passar från ca 10-12 mån. De kräver lite tuggförmåga vilket kommer olika tidigt för olika barn beroende på vana. Du känner ditt barn bäst.
Här på Knatteplock's instagram hittar du även en video.