Servings
4 vuxenportioner eller 6-8 barnportioner
Cooking
30 Minutes
Author:
Elin Oresten
Här har ni en perfekt maträtt att laga till helgmiddagen! Eller varför inte byta ut fredagstacosen till goda enchiladas.
Allergener:
⚠️Gluten
⚠️Mjölk
Ingredients
- 500 g nötfärs
- rapsolja till stekning
- 1 röd paprika
- 1 gul lök
- 0,5 chilifrukt
- 2 msk spiskummin
- Salt*, peppar
- 1 paket passerade tomater
- 1 dl grädde
- 150 gram ost
- 7-8 tortillabröd
Salt (för barn över 1 år), peppar
- Gräddfil
- Majskorn
- Färsk koriander
Eventuella tillbehör
Do this:
- Sätt ugnen på 220°C.
- Skär paprika, chili och lök i mindre bitar. Stek det tillsammans med nötfärsen i rapsolja. Addera spiskummin, salt och peppar. Stek till nötfärsen är genomstekt.
- Blanda passerade tomater med grädde i en bunke, salta och peppra. Ta fram tortillabröden. Lägg köttfärsblandningen som en sträng i varje bröd. Rulla ihop brödet och lägg i en ugnsfast form.
- När alla bröd är rullade och i formen så häller du över tomatsåsen över bröden. Toppa med riven ost.
- Tillaga i ugnen i ca 15 min. Låt svalna något innan servering. Toppa gärna med gräddfil, majs och koriander.
Recipe listing
Åldersanpassning:
👶Från 6 till 9 månader
-skär enchiladas i långa bitar.
👶Från 9 månader och uppåt
- skär enchiladas i små bitar.
*Från dess att bebisen utvecklat ett pincettgrepp
Näring (utvalda delar):
💪Protein från nötfärs
💪Fett från olja, grädde och ost
💪Kolhydrater från bröd
💪Järn från nötfärs
💪C-vitamin från tomater