Cooking
50 Minutes
Author:
Elin Oresten
Riktigt beroendeframkallande saffransostkaka. Ni bara måste prova!
Förvaras i kylen i upp till ca 4 dagar och kan även frysas in.
Allergener:
⚠️Gluten
⚠️Mjölk
⚠️Ägg
⚠️Mandel (spår av nötter)
Ingredients
3 ägg
0,5 dl mandelmjöl (eller havremjöl)
0,5 dl vetemjöl (eller havremjöl)
2 dl mjölk
500 g keso (4% fett)
1 paket saffran (0,5 g)
2 tsk vaniljsocker eller 2 msk flytande honung (ej för barn under 1 år)
Eventuell sötning
Do this:
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ihop ägg och keso i en bunke.
Blanda i mandelmjöl, vetemjöl, saffran, ev. sötning och mjölk.
Häll smeten i en smord ugnsform och grädda i mitten av ugnen i 50 minuter.
Låt svalna innan servering. Servera gärna med frukt och/eller bär, och eventuellt en klick grädde.
Recipe listing
Åldersanpassning:
👶Från 6 till 9 månader
-Skär i långa bitar, men servera inga mängder då keso är rätt salt. Ostkakan är ganska mjuk så den kommer gå sönder, men bebisen kan slicka fingrarna och få i sig lite ändå.
👶Från 9 månader och uppåt
-Skär ostkakan i småbitar.