Cooking
15 Minutes
Author:
Elin Oresten
Spröda och riktigt goda goda bärgrottor som är perfekt som mellis eller fika.
Grahamsmjölet är super för att få i småttingarna lite extra fibrer och fullkorn i kosten. De flesta barn äter tyvärr för lite av detta. Har man ett barn med lös mage kan man dock byta ut en del av grahamsmjölet mot mer vetemjöl.
Allergener:
⚠️Gluten
Ingredients
- 80 gram bär (tex hallon och/eller jordgubbar)
2 dadlar (urkärnade och hackade)
1 tsk vatten
1 tsk majsstärkelse
- 6 färska dadlar
0,8 dl rapsolja
2 msk kallt vatten
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl grahamsmjöl
1,5 tsk malen kardemumma
1 tsk bakpulver
1 krm salt (för barn över 1 år)
Bärsylt
Deg
Do this:
- Sätt på ugnen på 180 grader.
Koka upp bär med vatten och urkärnade dadlar. Låt puttra ett par minuter. Rör sedan i majsstärkelsen. Mixa sylten slät.
Blanda ihop de torra ingredienserna.
Mixa dadlar, rapsolja och vatten tills dadlarna är finfördelade.
Blanda ihop dadelblandningen med de torra ingredienserna till en smidig deg. Späd eventuellt med 1 msk kall vatten extra om den blir svår att få ihop.
Forma ca 9 bollar av degen. Platta ut dem och tryck med ett finger i mitten så det bildas en grop. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Klicka i lite sylt i varje kaka med en tesked.
Grädda i ugnen i ca 15 min, tills de fått färg undertill och ovanpå. Låt svalna innan servering.
Recipe listing
Åldersrekommendation:
👶 - Passar från 10 månader.
Här på vår instagram finns även en video på receptet.